24. dirka po Sloveniji 15. junij - 18. junij

Zmaga - čestitke in iskrena hvala vsem!

Letošnja 24. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji je ob zaključku zadnje etape v Novem mestu dobila svoje športne heroje – nekatere pričakovano, kot je bil že od samega začetka favorizirani Poljak, Rafal Majka, nekatere pa povsem nepričakovano, kot je to postal komaj osemnajstletni Tadej Pogačar, nosilec bele majice za najboljšega kolesarja do 23 let starosti.

Slednjega je, kot so zapisali nekateri mediji, prav letošnja slovenska zelena pentlja izstrelila v samo kolesarsko orbito, skupaj z nekaterimi drugimi imeni, pa je letošnja dirka nedvomno pokazala, da je na vidiku nova generacija odličnih kolesarjev, ki jih nedvomno kaže v prihodnosti še bolj podpreti.

Z organizacijskega in izvedbenega vidika pa je nedvomno največji zmagovalec 24. dirke Po Sloveniji Kolesarski klub Adria Mobil skupaj z vsemi posamezniki v klubu in izven njega, ki so tako ali drugače prispevali svoj delež k organizaciji in izvedbi tega izjemnega dogodka. Videti Slovenijo »iz zraka« je sicer posebna zasluga nekaterih najbolj vztrajnih posameznikov, ki so uspeli poiskati prave vzvode in pripeljati zadevo pod skupno streho; preprosto povezati vse sponzorje in partnerje projekta na čelu z Adrio Mobil, Telekomom Slovenije, Fiatom, Slovensko turistično organizacijo, Javno agencijo SPIRIT in vsemi občinami, skozi katere je peljala trasa celotne letošnje pentlje. Še več - povezati več kot tisoč posameznikov v homogeno celoto, ki je delovala učinkovito tudi takrat, ko ni šlo vse po načrtih in je bilo potrebno zadeve reševati med samim dogodkom. To je izjemno delo, ki je bilo opravljeno in za katerega si prav vsak posamezni soudeleženec organizacije in izvedbe zasluži posebno pohvalo.

 

Čestitke in iskrena hvala vsem!

 

Foto: Vid Ponikvar